Siilinjärven kunta

Jukka Simola, tietojärjestelmäpäällikkö, Siilinjärven kunta:

Kesäkuussa 2014 Siilinjärvi kilpailutti hankintalain mukaisena kilpailutuksena kunnan puhelinvaihdepalvelun. Hankintapäätöksen perusteena käytetyn vertailuhinnan mukaan vaihteenhoidon kokonaiskustannukset laskivat noin 30 % verrattuna omana työnä tehtyyn välityspalveluun.

Avaca Oy otti hoitaakseen Siilinjärven kunnan DNA-Mobiilivaihteen ja siihen liitettyjen noin 800 mobiilialaliittymän puhelinvaihdepalvelut. ”Palvelu on toiminut hyvin alusta alkaen. Avaca Oy on ollut palveluntarjoajana ammattitaitoinen ja joustava. Turkulaisuus ei ole savolaisen kunnan vaihteenhoidossa näkynyt tai kuulunut. Päinvastoin, vaihteenhoitajat ovat jopa aktiivisesti perehtyneet kuntamme tapahtumiin seuraamalla paikallislehtemme uutistarjontaa. Kuntalaiset ovat olleet tyytyväisiä.”, Simola kertoo.

Vaihteenhoidon ulkoistamisen myötä Siilinjärvi on saavuttanut merkittäviä vuotuisia säästöjä. Taloudellisen hyödyn lisäksi myös palvelun laatu on parantunut, kun resursointimurheet ovat poistuneet. Avacalla vastataan aina ja nopeasti.

Palvelun laadun takeena on ollut sopimukseen sisällytetty SLA-palvelutasovaatimus. Palvelukokemukset ovat entistä positiivisempia lyhentyneen vastausajan ja kasvaneen vastausprosentin myötä. Tämän seurauksena myös vaihteeseen soitettujen puheluiden määrä on selkeästi vähentynyt, sillä asiakkaat ovat saaneet asiansa hoidettua nopeasti ja ensi yrittämällä.

”Yhteistyömme todella toimii. Avaca on luotettava ja reilu vaihteenhoidon kumppani”, Simola toteaa.

www.siilinjarvi.fi