Chat-kanavan mahdollisuudet perinteisten palvelukanavien täydentämiseksi

Jarkko Koskinen:

Vaikka tämä voi tuntua jo toistolta, en voi olla tuomatta jälleen esiin chatin monipuolisuutta asiakaspalvelukanavana. Chat-kanava on omiaan täydentämään asiakkaiden yhteydenottomahdollisuuksia haluamissaan asioissa, olivat ne sitten yksinkertaisia tai vaikeita. Kyseinen kanava antaa myös mahdollisuuden yhteydenottoihin niille asiakkaille tai muille tärkeille kumppaneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta toimittaa asiaa esimerkiksi puhelimitse.

Chat-kanava antaa asiakkaille tietynlaisen immuniteetin ja samalla mahdollisuuden suorittaa asiansa nopeasti, vain yhden yhteydenoton kautta. Lisäksi kyseinen kanava jättää keskustelluista asioista jäljen historiaan; sovittujen asioiden tarkistaminen käydystä keskustelusta ei siis vaadi erillisiä nauhoitteita tai dokumentaatioita.

Näin palveluntarjoajan näkökulmasta en voi olla painottamatta myös kanavan tehokkuuden hyötyjä. Asiakaspalvelijalla on mahdollisuus palvella samanaikaisesti montaa eri asiakasta (vrt. puhelinasioinnin rajallisuus). Chat-kanavan mahdollistaman tehokkuuden hyöty on tietysti myös loppuasiakkaan hyöty. Jopa viisinkertainen tehokkuus puhelinasiointiin verrattuna tarkoittaa aina myös parempaa ja nopeampaa asiakaspalvelua!

Muistakaamme siis myös Avaca Oy:n tarjoaman hyvän chat-asiakaspalvelun taustalla oleva tavoite: Helppo ja mukava asiointi saa asiakkaat palaamaan ja ostamaan uudelleen!